Необходимост от видеонаблюдение

Видеонаблюдението е основа за контрол на системите за сигурност, защото благодарение на ефективното им прилагане и използването на модерни технологии спестява ресурс и средства.

Сигурността на обекта е невъзможна без видеонаблюдение. Именно то позволява своевременното предотвратяване или разкриване на нарушенията.

Днес е трудно да се намерят обекти, които нямат нужда от видеонаблюдение. Системи за видеонаблюдение са монтират в банки и супермаркети, складове, строителни обекти и паркинги, апартаменти и вили,  автомобили и строителни машини.

С помощта на камерите за видеонаблюдение се разкриват кражби, намират се крадени автомобили, решават се много спорни въпроси. Камерите за видеонаблюдение са безпристрастни свидетели, които няма да си променят показанията под нечий натиск. В наши дни, все по-често се сблъскваме със ситуации, в които записа на  местопрестъплението е почти единственото доказателство, с което е възможно да се разкрие престъплението. Освен това видеонаблюдението позволява на службите за сигурност да наблюдават и контролират ситуациите в реално време, както и едновременно на няколко места.

Записите от камерите за видеонаблюдение се съхраняват на твърд диск в записващото устройство, в карта памет, вградена в камерата, облачното виртуално пространство или на отдалечен сървър. Монтирането на видеонаблюдение в банки, големи супермаркети или станции на метрото е необходимо, за да се следят извънредни ситуации и идентифицират заподозрени лица. Във входове, апартаменти, вили, къщи видеонаблюдение се поставя за защита срещу крадци. Всяка съвременна система за видеонаблюдение има способността за дистанционно управление. 

Повечето камери имат висока степен на защита и са оборудвани с инфрачервена светлина, което означава, че те могат да работят дори и при екстремни метеорологични условия, също и през нощта. Съвременните камери са с висока резолюция и нови аналитични функции, като броене на човекопоток, разпознаване на лице, номер на автомобил, телесна температура и др.

В днешно време все по-малко хора са уверени в своята безопасност. 

Инвестирането в изграждане на системи за видеонаблюдение е правилното решение за успешен бизнес. 

Ние от Телекабел Строй Ви предлагаме индивидуални решения за сигурността на Вашия дом и бизнес. Предоставяме решения с продукти на доказани световни производители, както и изграждане на системите от квалифицирани специалисти.